Syre på tilbagetog indtager religionen.

Nøgler falder ned fra et loft i buer. farvede ruder refelterer lyset, tillader den hedenske ravn at kigge ind.
bifrost brummer i dybe intervaller
Du skriger i et håbløst forsøg på at overdøve. Kragen stemmer i.
tusind turister foran dig spærrer den hellige synd, du vender dig om. kigger op. Folder ubemærket hænderne, som om du har brug for det modsatte af en jordforbindelse. hænder over dig gør det samme.
Gamle hænder der har holdt så mange levende i sine, foreviget i sten. enten foldet eller pejende opad, efterlader dig forneden tager kun dit øje med. Alt sat ind på et enkelt øje. bifrost forstærkes, du får lov at rejse over, med kragen på din skulder.
Blind bevidstløs på gravsten brugt som gulvflise strømmer kameraer omkring dig.
Japanske hænder knipser. giver dig en lussing eller to. Dine hænder og lukkede øjne foreviget som elektriske impulser. Stenen har valgt dig fra. gid du kunne tage kroppen med dig. derop hvor øjet går i lige linje fra de hænder i granit der skælver under bifrost sang.
I et forsøg på et begrave odin og hans slæng. bytter du dit ene øje ud med det i mimers brønd og mærker odins vrede bulre. Kragen hakker efter dig, men alt der er tilbage af dig på den mytologiske side af regnbuen er det øje der falder ned gennem mimers vand. Blind bedøvet rejser du dig og kalker gamle soltegn over. lader mennesker glemme, sender turiste videre til næste attraktion, mens du sætter tape foran dit øje.  forhindrer at odin slipper fri. I tjeneste for gud den hellige, løber der en tynd stribe blod ud under tapen. Det skal nok gro fast en gang, og så må du finde på en forklaring. Dit ene øje isblåt, du tabte dit eget i en brønd af visdom. Køber et par briller med brunt tykt horn omkring. Styrke -6 kun på det ene øje. Ser med et smil en sky glider for solen. Forhindrer regnbuen i at titte frem. du forhelliger dit liv til stærk stærk stråleglans. glemmer alt om farver.
Tror du mimer er tilfreds med dit ene øje? tror du odin har mistet sin visdom?
Har du fået den i stedet for? Går den gamle mytologi i opløsning nu? Tillykke.
Og kragen tier stille.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Eksamen - vis hensyn.